natuurlijk fitter & vrolijker

Behandelwijzes

Bicom Bioresonantie 
Bicom bioresonantie is te vergelijken met 'electrische homeopathie of acupunctuur' en is volkomen pijnloos.
Ons lichaam verwerkt ieder moment ontelbare elektrische impulsen. Deze impulsen worden omgezet in onze cellen. Onze cellen produceren hierdoor allerlei stoffen of remmen juist de aanmaak ervan via deze signalen. 
Op een zachte, pijnvrije en verantwoorde manier ontvangt u lichaamseigen signalen (ook wel 'bio-resonantie' genoemd) terwijl u comfortabel zit of ligt in een behandelstoel en gekoppeld bent aan het Bicom apparaat.
Op die manier komen stressfactoren en lichamelijke of mentale blokkades naar boven. Meer balans en energie als resultaat. 

Elektro-acupunctuur
Elektro-acupunctuur heeft overeenkomsten met bioresonantie en acupunctuur. Ook deze behandelwijze is pijnloos. Elektro-acupunctuur werkt namelijk zonder naalden. Met een staafje geef ik op bepaalde punten van bijvoorbeeld handen en voeten een zeer milde stroom. Deze stroom wordt vervoerd door je lichaam om je gezondheid te versterken.
(Zie ook 'Wat is bioresonantie'.)

Het komt erop neer dat ‘goede’ signalen kunnen worden versterkt, ‘zieke’ signalen kunnen worden verzwakt of uitgeleid met deze  behandelingen.
Ook kunnen deze behandelingen helpen om afvalstoffen te verwijderen. Dit kan soms wat klachten geven maar is onderdeel van het herstelproces. Naast deze behandelingen kunnen uiteraard ook adviezen over voeding en levensstijl aan bod komen.
Hierdoor kan uw eigen zelf genezend vermogen toenemen en bijdragen aan uw vitaliteit en veerkracht.

Alle behandelingen zijn onderdeel van een integrale natuurgeneeskundige aanpak.
Bicom is de merknaam van het bio-resonantie apparaat in praktijk stroom-kracht. Regumed heeft het Bicom-apparaat sinds de jaren 80 ontwikkeld. Het is al vele jaren een gangbaar apparaat in vele reguliere en natuurgeneeskundige praktijken in Nederland maar ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. 

CBD/CBG supplementen.
Door stress, te weinig slaap, ziektes, toxische stoffen, depressies vermindert of stopt de aanmaak en/of opname van herstellende stoffen. Bij inname van CBD/CBG stimuleer je de eigen aanmaak/opname weer.
Het is de bedoeling dmv een persoonlijke dosering om uiteindelijk te stoppen met CBD/CBG supplementen.
Zie 'Medische Cannabis' en 'Hoe werkt CBD precies?'
Omdat de werking van CBD/CBG redelijk onbekend is heb ik daar aparte onderdelen aan gewijd.

Voeding
Heb je een chronische (ontstekings) aandoening? Dan kan voeding een krachtige ondersteuning zijn om klachten te verminderen.
Zelf heb ik dit aan den lijve ondervonden door vanaf half 2013 via de blog van Sarah Ballantyne aan de slag te gaan met het Auto-Immuun-Protocol. Het boek van Sarah Ballantyne 'Paleo Approach' (jan 2014) gaf mij verdere praktische handvaten en wetenschappelijke onderbouwing. 

In okt '20 ben ik met een pilot gestart om een uitgebreide voedingsanamnese af te nemen. Via een digitale vragenlijst kan ik uw voedings-situatie in kaart brengen en aangepaste adviezen geven. 

Beweging, rust & slaap
Voldoende bewegen is essentieel. Maar wat past op dit moment het beste bij je: sprinten of slakkegang of misschien even niets of iets ertussen?
In rust is je lichaam van 'binnen' heel hard aan het werk: spijsverteren, immuun- en herstelreacties, nadenken, voelen, slijmvlies maken, spier- en gewrichtsherstel......duizenden processen. Gun je lichaam voldoende rust.
Slaap is 1 van de meest belangrijke graadmeters van je gezondheid. Voldoende kwalitatieve slaap zorgt voor een totale gezondheid.

Orthomoleculaire supplementen.
Ook (tijdeljk) vitamines, mineralen en aminozuren innemen kan onderdeel zijn van gezondheid stimuleren.

Diploma's en certificaten
Voor een overzicht van bepaalde diploma's en certificaten, klik hier

Disclaimer
Een natuurgeneeskundige behandeling kan een belangrijke ondersteuning zijn voor uw gezondheid maar kan nooit een medische behandeling en/of medisch advies vervangen. Wilt u iets wijzigen aan uw medicatie en/of medische behandeling? Raadpleeg altijd eerst uw huisarts en/of uw medisch specialist.