natuurlijk fitter & vrolijker

5 principes

Praktijk stroom-kracht werkt met een integrale natuurgeneeskundige therapie volgens 5 natuurgerichte principes. 

1 - Energie aan de basis
Op ieder moment verwerken onze cellen en zintuigen ontelbare energetische (elektrische +/-)  impulsen. Deze impulsen zijn een prikkel voor onze cellen om stoffen te produceren en/of te verwerken. Hierdoor worden allerlei processen in ons lichaam in gang gezet of juist geremd via ons zenuwstelsel. Een paar voorbeelden: Een gedachte aan een geliefde roept een proces op in iemands lichaam. Of de geur van een favoriete maaltijd doet het water in de mond lopen.  Ook een besmetting met een virus of bacterie roept natuurlijk een reactie op van iemands lichaam. Zo kan ook het geluid van ruisende golven vaak rust brengen. Al dit soort impulsen zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel communiceert met de rest van ons lichaam.

2 - Prikkeloverdracht
Alleen als er sprake is van een goede prikkeloverdracht kan onze energie juist verwerkt worden. Onze cellen en zintuigen moeten dus ook als goede ontvangers en zenders werken. Alleen dan komen de impulsen via onze zenuwen in passende hoeveelheden op het juiste moment op de juiste plaats.

3 - Drainage
Een goede drainage voorkomt dat ons lichaam verontreinigd wordt. Het afvoeren van afvalstoffen is een belangrijk proces in ons lichaam. Raakt ons afvoersysteem verstopt of is het niet goed werkzaam? Dan kan er verstoring ontstaan in de communicatiestroom en/of prikkeloverdracht. Stagneert de communicatiestroom? Dan is het broodnodige herstel niet optimaal en kunnen er lichamelijke en mentale klachten ontstaan. Water drinken en voldoende beweging zijn 2 voorbeelden om drainage te verbeteren.

4 - Voeding
Iedereen is doordrongen van het belang van goede voeding en de juiste hoeveelheden voeding op onze gezondheid. Welke voeding te kiezen is vaak moeilijker te bepalen. Ons voedsel is vaker dan vroeger bewerkt. Dit kan soms (ongemerkt) klachten versterken en gezondheid in de weg staan. Juiste voeding in juiste hoeveelheden kan helpen om onze vitaliteit te verhogen. Een ander voorbeeld over welke uitwerking voeding kan hebben: onze darmen beïnvloeden onze hersenen*

5 - Levenskunst
Hier komen alle principes bij elkaar. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal en emotioneel. Levenskunst draait hier om een eigen unieke harmonie van lichaam, geest en gevoel te creëren.

*. Vanwege darmproblemen kunnen emotionele/mentale problemen ontstaan of versterkt worden. De laatste jaren is hier meer en meer betrouwbaar onderzoek over verschenen. 
bijv: Homepage GGZ nieuws dd 10 juli 2018:
https://www.ggznieuws.nl/home/depressie-ontstaat-niet-in-het-brein-maar-in-de-darmen/)

 

Disclaimer
Een natuurgeneeskundige behandeling kan een belangrijke ondersteuning zijn voor uw gezondheid maar kan nooit een medische behandeling en/of medisch advies vervangen. Wilt u iets wijzigen aan uw medicatie en/of medische behandeling? Raadpleeg altijd eerst uw huisarts en/of uw medisch specialist.